Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Kljub trudu naših markacistov bo pot do nadaljnjega zaprta!

  • Objavljeno: 29. avg 2023 ob 16:55
  • Avtor: Skrbnik

Vsi člani odseka markacistov PD Kranjski Gamsi – Karolina, Denis, Tomaž in Klemen, smo se na zadnjo soboto v avgustu, 26. 8. odpravili na delovno akcijo, z namenom ureditve planinske poti med Kanonirjem (Jezersko) in Javorniškim prevalom.

Pot, ki smo so prevzeli, ob ustanovitvi odseka, letos spomladi smo nekateri že dobro poznali ter se zavedali, da je pot v izredno slabem stanju. Obiskovalcev, pa sodeč po uhojenosti, tudi ni prav veliko.

Delo je potekalo izredno počasi, saj smo se ga lotili temeljito. Slednje je zajemalo tako čiščenje in obrezovanje drevja, zapiranje bližnjic z vejami kot obnavljanje (in brisanje) starih in risanje novih markacij. Največ časa pa so nam vzeli, odseki, kjer ni bilo vidnih markacij kot tudi ne poti ter smo morali pot označiti popolnoma na novo.

Pot smo uspeli uredili samo deloma, saj smo na približno polovici trase ugotovili, da je pot zaradi nevarnosti potencialno padajočega drevja ter drevja na in ob njej prenevarna za pohodnike. Soglasno smo se strinjali, da je najboljše, da pot do nadaljnjega ZAPREMO (Odsek 1601 - Javorniški preval JV – Jekarica), dokler gozdarji drevja ustrezno ne odstranijo.

-> Klikni tukaj za ogled zaprtega odseka na zemljevidu <-

Lahko pa v en glas zatrdimo, da smo se na akciji, vsi veliko novega naučili ter pridobili dragocene izkušnje, ki nam bodo v prihodnosti prišle zelo prav.

Kot zanimivost, lahko povem, da smo markacisti za približno 1 uro planinske poti potrebovali 5 ur trdega dela.

Avtor: Klemen K.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem