Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Prijetno s koristnim

  • Objavljeno: 18. mar 2024 ob 20:36
  • Avtor: Skrbnik

Včeraj, v nedeljo 17.03.2024, smo izpeljali že kar tradicionalni dogodek ''Prijetno s koristnim''. Tokrat smo se že tretje leto zapored podali na Snežnik z namenom, da oskrbimo kočo Draga Karolina. Letos so se akciji pridružili tudi člani Chera hiking.

Dobili smo se na Sviščakih, tokrat s praznimi nahrbtniki, kajti na Obračališču so naš čakale stvari, ki jih je bilo treba prinesti do koče. Veselo in lahkotno smo odrinili na pot in ob druženju hitro dosegli Kapetanovo bajto. Še malo vzpona in v dobri uri smo že bili pri avtomobilu, kjer so nas čakale stvari.

Hitro smo jih pograbili in zložili v naše nahrbtnike, ker pa je ostalo vsem še nekaj prostora, smo pobrali in naložili še vsa drva, ki so tudi čakala na pridna pleča, da jih odnesejo do koče.

Z dodobra naloženimi nahrbtniki se je naš tempo hoje malo upočasnil. Na zadnjem delu poti, pod kočo, nas je pričakalo še nekaj snega, ampak ker smo bili dobro obteženi, nam ni spodrsavalo :)

Kup drv, ki smo jih prinesli, smo zložili pred kočo, ostale stvari pa odnesli v kočo, kjer so nas toplo sprejeli in se zahvalili za "dostavljene" stvari. Posedli smo se za mize ob topli peči in se okrepčali z raznimi napitki in dobro hrano.

Ker smo skozi okno opazovali, da se vrhu približuje "cel batalijon" planincev, smo se odločili, da odidemo, da bodo imeli proste mize, mi pa smo odšli na vrh še po skupinsko sliko.

Z vrha Velikega Snežnika smo odšli po grebenu še na Mali Snežnik. Na poti, ki vodi po severni strani grebena, nas je pričakalo še kar nekaj snega, nekje skoraj do kolen, vendar je bil sneg ojužen tako da nam ni povzročal preglavic.

Na Malem Snežniku smo naredili še nekaj fotografij in se ozrli naokrog, nato pa smo sestopili po poti do Grde Drage, od koder nas je cesta pripeljala nazaj na Sviščake.

Analizo smo opravili kar v planinskem domu na Sviščakih. Na soncu, ob srkanju pijač in dobri hrani, smo predelali naš dan in se prijetno podružili. Vsi smo se strinjali, da je bil dan lep in nikomur ni bilo žal, za urice prostovoljstva, ki smo jih spotoma opravili.

Hvala vsem Gamsom in Chera hiking ekipi za udeležbo in prijetno druženje ter upam, da se vidimo spet čim prej.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem