Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Lepa zimska tura in hladen sprejem

  • Objavljeno: 31. jan 2023 ob 11:02
  • Avtor: Skrbnik

Druga letošnja lahka tura nas je vodila v Bohinjski konec in sicer v Staro Fužino, kjer se nas je 13 pohodnikov in pohodnic zbralo, da se skupaj podamo čez planino Blatce do kapelice in nove planinske koče na Uskovnici.

Pot nas je vodila od Stare Fužine mimo parkirišča do hudičevega mosta, kjer smo si ogledali del korit Mostnice in potem za mostom zavili na pešpot in po uhojenem snegu premagali prvi klanec.

Pri prvem postanku smo zaradi pomrznjenega snega in lažje hoje nataknili »derezice« ter po celem snegu nadaljevali po markirani poti proti planini Blatce. Na posameznih mestih se je sneg kar globoko udiral pod nogami, a smo v zmernem tempu dosegli planino Blatce in cesto, ki vodi naprej do Uskovnice.

Ker je bila cesta splužena, ni bilo več treba delati gazi, zato je nadaljevanje poti postalo lažje. Ob zmerni hoji z veliko smeha in pripovedovanja zgodb in pripetljajev ter občudovanjem zimske pokrajine smo dokaj hitro dosegli cilj, kapelico na Uskovnici in tam naredili skupinsko fotko.

Nato smo se odpravili po poti nazaj do res prelepe planinske koče na Uskovnici, z eno napako. Ob našem obisku se je osebje obnašalo dokaj nenavadno, poleg tega pa je bil čaj mlačen in štrudelj skoraj še zamrznjen. Vsi prisotni smo se strinjali, da taka postojanka zasluži boljše osebje, kajti nismo bili tarča neprimernega vedenja samo mi, tega so bili deležni tudi ostali obiskovalci.

Po dokaj neprijetni izkušnji v koči smo se, ob sončnih žarkih, po malo mehkejšem snegu začeli spuščati proti izhodišču in se po isti poti brez posebnosti spustili do izhodišča, kjer nas je v Stari Fužini prijeten gospod, ki nam je dovolil parkirati pred njegovo hišo, presenetil še s pijačo in piškoti. Po krajšem postanku smo se poslovili od prijetnega domačina in se odpeljali na Bled, kjer smo ob kavi naredili analizo ture in se nato razkropili proti domu.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem