Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Ko veter ni ovira za lepo planinsko turo

  • Objavljeno: 10. jul 2022 ob 15:28
  • Avtor: Skrbnik

Na štirinajsto lahko turo Kranjskih gamsov letos smo se odpravil v Kamniško Savinjske Alpe.

Dobili smo se v jutranjih urah ob lepem sončnem, a vetrovnem vremenu na planini Ravne. Potem ko smo se ustrezno opremili smo, krenili na pot prek Dolge njive na Dleskovško planoto proti našemu prvemu cilju Molički peči.

V zmernem tempu smo se iz planine proti cilju povzpeli najprej skozi gozd potem pa skozi ruševje mimo pašnikov in dosegli skalni greben pod velikim vrhom in se iz markirane poti napotili po brezpotju do Moličke peči.

Ko smo prišli do škrbine med Velikim vrhom in Moličko pečjo se nam je odprl razgled proti savinjskim in koroškim vrhovom. Nadaljevali smo proti prvemu vrhu, kar nam je vzelo kar nekaj časa saj je pot do vrha kar zaraščena in je bilo treba najti pravi pristop, a nagrada je sledila v obliki 360 stopinjske panorame na okoliške gore.

Po zasluženem okrepčilu in prečudovitih razgledih smo se po brezpotju odpravili nazaj do markirane poti, kar nam je vzelo dobre pol ure in se nato v nadaljnje pol ure povzpeli do našega drugega vrha - Veliki vrh Veža in tretjega vrha Velika Zelenica. Tu smo bili zaradi še višje višine nagrajeni še z lepšimi razgledi in z vrha občudovali tudi razgled proti Molički planini našemu zadnjemu cilju današnje ture.

Po obisku obeh vrhov smo se spustili do Moličke planine, kjer nas je v tamkajšnjem zavetišču pričakal oskrbnik in nam postregel s pijačo.

Ob pijači smo strnili vtise in današnja doživetja in se po dobri uri odpravili nazaj proti izhodišču, ki smo ga ob zmerni hoji dosegli v dveh urah.

Preden smo se poslovili smo še malo pokramljali in se dogovorili, da se čez tri tedne vidimo na naslednji lahki turi Kranjskih gamsov.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem