Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

V oktoberskem soncu po delu Rapalske meje

  • Objavljeno: 30. okt 2022 ob 12:40
  • Avtor: Skrbnik

Tokratna lahka tura nas je vodila na Soriško planino, kjer smo se v prelepem sončnem vremenu zbrali na parkirišču smučišča. Ko smo bili vsi udeleženci zbrani smo se dogovorili o današnji trasi in ciljih ture, ter se potem v zmernem tempu napotili proti našemu prvemu cijlu na Drauh preko travnatega pobočja smo se v zmernem tempu ob pogovoru vzpenjali proti vrhu in uživali v toplem vremenu.

Ko smo dosegli vrh smo se naužili prelepih razgledov kajti razgled je bil fantastičen in kar nismo se mogli nagladti a napočil je trenutek da smo odrinili proti naslednjemu cilju Lajnarju, malo smo se spustili po grebenu in dokaj hitro prispeli na drugi vrh si privoščili okrepčilo in se greli na toplem soncu.

Nato smo se po grebenu zopet malo spustili in se povzpeli na tretji vrh in sicer na Slatnik, po krajšem postanku smo se spustili do bivše karavle na rapalski meii in si spotoma ogledali ostanke tovorne žićnice in nekaj bunkerjev, potem pa nadaljevali pot na Možic in že od daleč videli veliko ljudi na vrhu.

Ko smo prispeli na vrh smo imeli prelep pogled na Bohinj in Bled in celotne julijske alpe. Sledil je še spust preko vrha Ker do izhodišča , kjer smo potem v penzionu Lajnar analizirali turo in se nato razšli.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem