Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Predbožičnica

  • Objavljeno: 26. dec 2022 ob 08:50
  • Avtor: Skrbnik

Na prvi sveti večer smo se gamsi podali na lahko turco. Izbrali smo si Gladki vrh, enega od štirih vrhov na grebenu Ratitovca. Dvanajst se nas je nabralo z vseh koncev naše Slovenije. Štart je bil na najbolj priljubljenem izhodišču, Prtovču.

Kljub uradni koledarski zimi so nas zjutraj presenetile že skoraj spomladanske temperature in tudi sama pot. Pa vendar smo šli in jo krenili po desni strani, čez Razor. Sprva kopno, nato blatno, zatem ledeno, na koncu sneženo. Brez obvezne opreme na hribovskih čeveljcih ni šlo.

Zjutraj nas je presenetil sonce, ki smo ga ugledali od daleč in nas je pogumno vabil na vrh. Medtem je smuknil nad oblake, mi pa mimo koče na tagladkega. Kot se spodobi za Ratitovec, je pihalo, ampak smo šli do razgledne točke, kjer nas je pobožalo zopet sonce in ponudilo za kratek moment čudovitih razgledov naokrog.

Pod vrhom nas je pa seveda privabila te dni odprta Krekova koča, kjer smo šli skoraj vsi. Trije od skupine so šli še na najvišji vrh grebena, na Altemaver, po nove razglede, nato pa se pridružili ostali ekipi. Flancati in čaj so teknili, nekateri tudi pozabili fotkati, ker jim je bolje teknila hrana in pijača kot pa draga pozornost.

Povratek je bil po isti poti, z seveda z "andohtjo", ker sestop je vedno težji kot pa pristop. In prav hitro smo bili pri avtomobilih. Veseli in zadovoljni smo se razšli v svoje domove praznovat prihajajoče praznike.

Vesele praznike in vse dobro v novem letu, pa seveda varen korak in srečno na vseh poteh!

poročilo pripravil Andrej P.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem