Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Ko plan B postane prelepa tura

  • Objavljeno: 07. maj 2023 ob 15:42
  • Avtor: Skrbnik

To soboto smo imeli v planu turo v Avstriji, na Speikkogel/Koralpe, a je bila tam vremenska napoved slaba, zato smo se v petek odločili za plan B in glede na vremensko napoved izbrali turo na Tolsti vrh in Kriško goro.

Zjutraj smo se zbrali v kar lepem številu pri zavetišču v Gozdu in med nami pozdravili novo članico, ter počasi odrinili na pot. Mimo kapelice, cerkve in skozi vas Gozd nas je pot pripeljala do gozdne vlake in do razcepa Kriška gora - Tolsti vrh.

Tu smo krenili proti slednjemu. Po dokaj razgledni vlaki smo kmalu dosegli pot skozi Ježo, ki se strmo in v ključih dviga proti vrhu.

Ob solidnem tempu smo dosegli vrh in bili nagrajeni z lepimi razgledi na vse strani, kajti Tolsti vrh je eden tistih vrhov ki omogoča 360 stopinjsko panoramo na vso okolico.

Po zaužitih razgledih, okrepčilu in slikanju smo pot nadaljevali po grebenu Kriške gore in se napotili proti Vratom, ki smo jih ob zmerni hoji dokaj hitro dosegli. Tudi tam so bili lepi razgledi, a smo sklenili da gremo kar naprej do koče na Kriški gori.

Ko smo prišli do koče, smo se najprej ustavili pri "gujsnici" nato pa smo se posedli zunaj na klopi, ker je bilo vreme čudovito in brez vetra, tako da so morali tudi jadralni padalci na vzletišču čakati na za njih ugodne razmere.

Druženje se je ob dobrem vzdušju v skupini kar zavleklo, tako da smo kar odlašali z sestopom nazaj proti izhodišču. Naposled smo šli mimo vzletišča po razgledni poti nazaj v dolino do zavetišča v Gozdu, kjer smo zaključili turo z analizo ob zasluženi pijači in se nato razšli do naslednjega snidenja.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem