Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Rombon 11.9.2021

  • Objavljeno: 12. sep 2021 ob 14:12
  • Avtor: Skrbnik

Tokratni dogodek na Rombon se je za večino udeležencev začel malo drugače kot po navadi, namreč zbrali smo se že dan prej v kampu Jelinc, ki leži tik ob reki Soči. Razlog za to je bil, da se malo podružimo in čim bolj naspimo za naporno turo, ki nas čaka.


 
Budilke smo imeli nastavljene ob 4:00 zjutraj, po kavi pa smo bili že na poti proti parkirišču pri trdnjavi Kluže, kjer je bilo izhodišče.  Tam sta se nam pridružila še dva Gamsa, ki pa sta imela za seboj precej krajšo noč kot mi, zaradi vožnje od doma.


 
Nekaj minut čez peto, še v soju svetilk in polni zagona se odpravimo na pot. Ta nas je skozi začetni predor in mimo zgornje trdnjave Kluže (oz. Fort Hermann) točno ob sončnem vzhodu pripeljala do kote 1313, kjer smo naredili prvi počitek in uživali ob razgledih na prebujajočo se dolino pod seboj.


 
Po več kot dobrodošlem počitku smo jo »mahnili« naprej proti vrhu. Kmalu nas je pot pripeljala nad gozdno mejo, kjer nas je že začelo dodatno ogrevati tudi sonce. Čas na poti med zanimivi ostanki soške fronte hitro mine.


 
Slabo uro pred vrhom smo naredili še krajši počitek za hidracijo, nato pa urno stopili naprej. Malo pod vrhom nas je čakal še krajši zahtevnejši skok, vendar pohodnih palic nismo pustili tu, ker smo vedeli, da bomo sestopili drugje, po neoznačeni lažji poti.


 
Proti vrhu se je že poznala moč sonca, zato smo bili toliko bolj veseli, ko smo po 3 urah in 40 minutah stali na vrhu Rombona. Veseli smo si čestitali, nato pa je sledila malica in kava z razgledom.
 
Po obveznem skupinskem slikanju, smo se podali nazaj v dolino. Pri sestopu ni manjkalo smeha in humorja, smo pa srečali tudi kar nekaj pohodnikov, ki so se borili proti vrhu z žgočim soncem.


 
Ustavili smo se še pri zgornji trdnjavi Kluže ter si malo ogledali notranjost in rove pod njo. Po dobrih šestih urah hoje, smo si vsi zadovoljno segli v roke, ampak poslovili se pa še nismo, kajti čakalo nas je še »craft« pivo v Bovcu. Po kratki analizi ture ob pivu smo se poslovili in odšli proti domu.
 
Še eno zelo lepo doživetje je uspešno za nami. Škoda, da je tik pred zdajci prišlo do odpovedi nekaterih, ampak se vidimo naslednjič.

P.S.: kamera nas je pa tokrat počakala v šotoru, se je vsaj edina naspala :)

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem