Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Trivremenski Taft

  • Objavljeno: 01. okt 2022 ob 18:15
  • Avtor: Skrbnik

Danes smo, v sklopu naših lahkih tur, obiskali 1759 metrov visok vrh, ki se dviga nad Jezerskim, imenovan Pristovški Storžič oz. Kärntner Storschitz.

Kljub dokaj nestanovitni vremenski napovedi se nas je kar lepa druščina zbrala na parkirišču pri mejnem prehodu na Jezerskem vrhu. Ker je naletaval dež, smo se temu primerno opremili in jo veselo krenili novim dogodivščinam naproti.

Dež nas je kar lepo močil prve pol ure, potem pa nas je na razgledni gozdni cesti čakala nagrada v obliki igre sonca, senc in meglic. Tukaj smo postali za nekaj minut in uživali v razgledih.


Andrej v elementu..

Te prelepe igre narave se je zagotovo zelo razveselil tudi naš član in fotograf Andrej P., (katerega slika bo v in na naslovni strani koledarja PZS za leto 2023), ki je z veseljem pritiskal na sprožilca, mi amaterji, pa smo dodobra poslikali tudi njega v elementu. :)


..in mi amaterji :)

Vsi zadovoljni s predstavo smo se nato podali naprej po gozdni cesti in nato po označeni poti strmo navzgor do travnika pod vrhom Kepp, kjer smo že stopili v tretjo fazo trivremenskega tafta, to je bil veter.

Od tu naprej se je pot postavila malo bolj pokonci. Ker je bila zaradi mokrih skal in blata večja nevarnost zdrsa, smo napredovali previdno in počasi. Kmalu smo stali na vetrovnem vrhu, kjer pa smo si privoščili zgolj kratek postanek in se raje posvetili sestopu po tem strmem skalnatem delu. Ker so bile tudi izkušnje z nami, nismo ujeli nobenega »zajčka«. :)

Pot v dolino smo si malo začinili tudi s kratkim brezpotjem, večinoma pa smo se vračali po poti pristopa. V slabih štirih urah smo že stali na parkirišču, kje smo se preoblekli in odpeljali na analizo k Planšarskemu jezeru, trije zagnani, pa so se odločili obiskati še Virnikov Grintovec.

Ob toplih, hladnih in kratkih napitkih smo opravili analizo in »prečvekali« vse, kar smo ob poti pozabili. Tako je za nami še en čudovit dan v gorah s super družbo, na katerega bodo ostali lepi spomini. Se vidimo na naslednji turi.

Še video zapis za spomin:

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem