Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Veliki in Mali Snežnik

  • Objavljeno: 25. sep 2022 ob 12:16
  • Avtor: Skrbnik

Včeraj smo se podali na Snežnik, ki pa nas je zopet pričakal v megli in vetru, ampak nič ne dé, vseeno smo uživali.

Mi, iz Gorenjske, smo se zbrali v Kranju pred svitom in se nagnetli v čim manj avtov, ter odpeljali proti Sviščakom. Kar dolga pot je ob pogovoru in »power nap-u« nekaterih, minila hitro. Na Sviščakih sta nas že čakala Petra in Tomaž, ki sta bolj domačina v teh krajih.

V jutranjem soncu smo krenili na pot. Ob kramljanju smo kar hitro nabirali kilometre in že smo se znašli na Obračališču, kjer smo svoje nahrbtnike napolnili z zalogami in drvmi, ki jih potrebujejo v koči Draga Karolina. Dodobra otovorjeni smo se, sedaj s počasnejšim tempom, podali še na zadnji del poti proti vrhu. Tu nas je objela megla, močan veter pa je poskrbel, da nam ni bilo niti malo vroče.

V dobre pol ure smo prispeli do koče Draga Karolina. Drva smo odložili zunaj in se hitro poskrili v prijetno zavetje tople koče. Prijazna oskrbnika sta bila zelo vesela velike količine prinesenih zalog in drv, ter nam postregla s toplimi napitki, ob katerih so zelo prijali domači piškoti, ki jih je spekla naša Karmen.

Ko smo se ogreli in okrepčali, smo se odpravili na vrh. Razgledov ni bilo, in ker je konkretno pihalo, smo se kar hitro odpravili naprej po grebenski poti še na vrh Malega Snežnika (1694 m). Ker razgledov še vedno ni bilo, smo z Malega Snežnika pot kar nadaljevali po strmi poti, skozi čudovit gozd do ceste, po kateri smo prišli nazaj na Sviščake.

Pri planinskem domu na Sviščakih smo naredili kratko analizo ture in se malo odžejali. Za okrepčilo pa sta poskrbela domačinka Petra z domačo salamo in Tomaž z rogljički, za kar se jima še tukaj zahvaljujem. :)

Zaključim lahko, da je kljub muhastemu vremenu, izpeljali lepo turo, kjer smo se ob dobri družbi imeli lepo, hkrati pa smo spet naredili tudi nekaj dobrega. Na kratko, bilo je prijetno s koristnim. Se vidimo kmalu na naslednji turi.

Pa še video posnetek:

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem