Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Naj živi, Knafelc!

  • Objavljeno: 18. maj 2023 ob 11:41
  • Avtor: Skrbnik

Ustanovitev odseka markacistov PD Kranjski Gamsi »Knafelci«

Z veseljem sporočamo, da je bil dne 11. 5. 2023 odsek markacistov PD Kranjski gamsi tudi uradno potrjen s sklepom PZS-ja. Za VD načelnika je bil imenovan Klemen Kožuh, za namestnico pa Karolina Mrak.

Pod svoje okrilje smo prevzeli tudi 3 planinske poti in sicer Kanonir – Javorniški preval, Štapce JV – Lopučniška dolina ter Zelnarica vrata–Vršaki dolina. Skupna dolžina slednjih pa znaša dobrih 10 km.

Novo nastali odsek, ki je ravno med vikendom pridobil 2 nova markacista (Tomaž in Denis), se bo po svojih najboljših močeh trudil za kvalitetno urejene planinske poti.

Po nova (markacistična) znanja na Goro Oljko

Vikend med 12. in 14. majem sta se člana PD Kranjski gamsi Tomaž in Denis, udeležila izobraževanja za markacista A kategorije v Planinskem domu na gori Oljki, ki se vzpenja med Saleško in Savinjsko dolino.

Prvi dan je minil s predstavitvami prve pomoči ter usmerjevalnih tabel oz. kažipotov, ki imajo natančno predpisane norme glede oblike in kraja postavitve.

Čeprav je bilo tudi v soboto vreme precej kislo, to ni ustavilo tečaja. Saj poznate rek »ne obstaja slabega vremena, le slaba oprema«. Tako, da je bilo teoretično znanje, preizkušeno v praksi – postavitev kažipotov, risanje markacij …

Po okusni večerji je bilo nekaj besed namenjenih tudi varovanju gorske narave. V nedeljo je po zajtrku sledilo še zadnje predavanje pred zaključnim izpitom o organiziranost markacistov in o pripadajočih zakonskih aktih.

Po odpisanem testu je bil čas za praktičen prikaz pravilne postavitev usmerjevalnih tabel. Izpit sta oba suvereno opravila ter tako tudi uradno postala markacista A kategorije.

Čestitke Denis H. ter Tomaž Ž!

"Siva pot, vodi me, kamor hoče srce"

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem