Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Trojček nad Pokljuko

  • Objavljeno: 15. jan 2023 ob 14:43
  • Avtor: Skrbnik

Ob zori smo se tokrat zbrali na Rudnem polju, se prešteli in opremili za našo zimsko turo. Začetek poti preko smučišča je bil kar hladen, vendar smo se kmalu ogreli in slekli kak sloj, ter nadaljevali pot mimo peskokopa proti planini Lipanca.

Po dobrih 4 km hoje skozi pokljuške gozdove smo prispeli do Blejske koče, kjer nas je že grelo sonce in kjer smo si vzeli čas za krajši postanek s prigrizki. Po okrepčilu nas je čakala strmejša pot proti Debeli peči. Ker smo bili dokaj zgodnji je bila podlaga še dobra za hojo brez derez.

Na poti do grebena smo uživali v dobrih pogovorih in solidnih snežnih razmerah. Na grebenu smo malo postali, ker so bili razgledi res čudoviti. Sence, zaradi zimske lege sonca in oblakov nad Tolminsko - Bohinjskim gorovjem, so res pričarale edinstven pogled na naše Očake. S sedla smo nadaljevali pod Okrogležem do vrha Debele peči.

Tu smo si vzeli nekaj časa za malico ob uživanju v razgledih. Po obveznem skupinskem slikanju smo začeli s sestopom.

Ker je tokratna zimska pot speljana le nekaj metrov pod vrhom Okrogleža, smo seveda skočili še nanj, nato sestopili proti sedlu, kjer se je del današnje ekipe odločil sestopiti proti Blejski koči, večina pa je odšla še na vrh Brda.

Del ekipe, ki je odšla na vrh Brda, se je strinjala, da se je bilo vredno potruditi še teh dodatnih deset minut vzpona, ker so bili razgledi spet nekaj posebnega, z malo drugačnega kota. Po kratkem počitku je tudi ekipa z vrha Brda odšla proti Blejski koči.

Pri Blejski koči smo se spet združili, popili čaj, ker kave (ob takšni gneči, ki je bila) ne kuhajo, ter se podali nazaj proti Rudnemu polju. Pot do parkirišča je minila hitro, ker so bile v zraku neprestano zanimive debate.

Ko smo se znašli pri avtih, smo se »zrihtali« ter podali na analizo na Zatrnik.

Zaključek je bil tak, da smo se vsi strinjali, da si boljših snežnih in vremenskih razmer nebi mogli želeti, seveda pa brez dobre družbe ne bi bilo isto, skratka perfektno.

Se vidimo kmalu spet v gorah.

Video zapis poti do Debele peči

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem