Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Pošihtnica po Brežniških pečeh

  • Objavljeno: 05. apr 2024 ob 09:52
  • Avtor: Skrbnik

Končno dočakali pošihtnico, saj nam vreme sem pa tja malo ponagaja. Čas vse dozori.

Zato smo se v sredo člani društva, po službi, zbrali na parkirišču v Rodinah. Že iz parkirišča se je videl celoten greben, katerega smo bili namenjeni prehoditi.

Vzpon je sledil iz Rodin skozi vas in pašnik po kolovozu do vodovodnega zajetja. Od tukaj je sledila prijetna sončna pot čez melišče s pogledom na Žirovniške vasi in polja vse do Bleda, Gorji, planoti Jelovica in Pokljuka in v ozadju Juljice.

Nad Breznico je sledil strm vzpon do križa, kjer preči pot iz Završnice. Pred nami je sledil najlepši del, prečenje grebena, večkrat smo naleteli na skalovje po katerem smo morali poplezati in po obrazih je bilo vidno, da smo uživali.

Pogledi nazaj so segali proti Jesenicam na zahodu, medtem, ko na levi v dolini smo lahko deloma opazovali jezero v Završnici nad dolino pa so oblaki zakrivili najvišji vrh Karavank Stol, Vrtačo in Srednji vrh. Zelo zanimiv greben Kamniških Savinjskih Alpah s pogledom na Karavanke.

Greben smo prečili preko Rebra, Gosjaka, Jecole (na katerem je klopca Bojana in Boruta in lepa razgledna točka nazaj proti Mežaklji in Zgornjesavski dolini) vse do Smokuškega vrha, ki je najvišji in tudi ponuja razglede proti Gorenjski kotlini.

Po kratkem postanku in krepčilu smo se spustili po robu grebena do Sankaške koče, kjer smo naredili kratko analizo ture. Sledil je samo še sestop do Rodin, kjer smo zaključili prijetno pošihtno turo.

"Živimo samo zato, da bi odkrivali lepoto. Vse drugo je oblika čakanja."
— KAHLIL GIBRAN

Se vidimo na naslednjem pohodu.
Marijeta J.S.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem