Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Nedelje pa ne bomo presedeli na kavču

  • Objavljeno: 26. feb 2023 ob 18:52
  • Avtor: Skrbnik

Zaradi močne burje je bila planirana tura na Čaven spremenjena v plan B in to na moj domači Smokuški Vrh.

Tako kot je bilo napovedano, smo se zbudili v zasneženo nedeljo…. vsaj Gorenjska. Zbrali smo se na parkingu v Begunjah nasproti Avsenika. Od tam nas je vodila pot mimo gasilskega doma, kjer nas je kmalu vodil smerokaz proti Sv. Petru.

Zapustili smo asfaltno ulico in nadaljevali po zasneženi uhojeni Petrovi poti. Strmo smo se vzpenjali po poti mimo kapelic, ki so tudi postaje križevega pota vse do cerkvice Sv. Petra.


 
Razgledov v dolino, na Jelovico in Juljice zaradi sneženja nismo imeli smo pa imeli ogromno dobre volje. Po počitku smo se spustili proti Krpinu in po nekaj sto metrov kolovoza zavili na nemarkirano pot, ob grapi do ceste, ki vodi do Sankaške koče.

Prečeno pot smo nadaljevali po poti skozi jaso in se držali desne skozi zasnežen smrekov gozd in vzpon vse do levega odcepa za Smokuški Vrh.

Sledila je še gozdna pot in kratek vzpon in že smo bili na Smokuškemu vrhu s pogledom na Radovljiške in Žirovniške vasi.


 
Še skupinska fotografija, ki ne sme manjkati, nato pa spust proti Sankaški koči, z mislimi na njihove najboljše ajdove štruklje s proseno kašo.

Po prijetnem druženju v koči ob čaju, štrukljih in štrudlju, smo se zadovoljni odpraviti v dolino. Da smo naredili krožno pot smo se spustili do Rodin na pašnik in pot nadaljevali po gozdni poti mimo Poljč na izhodiščno mesto in poslovili do naslednjega dogodka.

poročilo pripravila Marijeta J. S.

Pa še video današnje ture: 

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem