Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Letošnja prva skupna zimska pravljica

  • Objavljeno: 09. jan 2022 ob 15:51
  • Avtor: Skrbnik

Prvo snidenje v letu 2022 nas je vodilo v Škofjeloško hribovje in sicer na Blegoš.

Za prvo lahko turo v sezoni smo se zbrali na parkirišču za planince pod vasjo Leskovica.
Pričakalo nas je zelo mrzlo a lepo jutro, kar nas ni odvrnilo, da se najprej pozdravimo in pripravimo na turo.

Po krajšem posvetu in predstavitvi, nas je devet veselo krenilo na pot po zasneženem travniku mimo vasice Leskovica, za vasjo pa nas je pot vodila prek jase kjer nas je od strani že obsijalo jutranje sonce.

Pot je iz jase zavila v gozd in asfalt je zamenjal makadam in po nekaj minutah smo dosegli vrhnje parkirišče, kjer smo se potem napotili na pešpot proti zavetišču na Jelencih. Na poti smo vztrajali par serpentin, skozi redek gozd nas je spremljalo sonce in lahko smo uživali v razgledih na poledenele kristale.

Prišli smo do naslednjega razcepa, ter izbrali neoznačeno vzhodno daljšo pot ki nas je prek gozda in dveh razgledni točk vodila mimo pomrznjenih potokov in po lepo zasneženi stezi do označene poti na vzhodni strani planote iz smeri Čabrč.

Tam smo po markirani poti krenili proti vrhu in se skozi vse redkejši gozd prebili do lepo zasneženega vrha iz katerega smo imeli v brezvetrju 360 stopinjski panoramski razgled na vse okoliške gorske verige.

Res enkratno doživetje zimske pravljice smo nadaljevali s spustom do koče na Blegošu, kjer smo ob okrepčilu strnili doživetja današnje ture, potem je sledil še sestop do izhodišča po krajši poti mimo zavetišča na Jelencih do vasi Leskovica.

Na parkirišču smo se pozdravili in si zaželeli čimprejšnjega snidenja. 

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem