Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Za praznik v Julijce

  • Objavljeno: 17. avg 2023 ob 15:30
  • Avtor: Skrbnik

Na praznični dan smo se člani PD Kranjski gamsi podali na nepozaben planinski pohod na Vrtaško Sleme, osupljiv dvatisočak nad slikovito dolino Vrata. Pohod je bil izjemno uspešen in nam bo še dolgo ostal v lepem spominu.

Naše izhodišče je bilo parkirišče na vstopu v dolino Vrata, kjer smo se zbrali ob 5. uri zjutraj, polni pričakovanja in navdušenja. Že na začetku je bilo čutiti vzdušje pričakovanja, saj smo se zavedali, da nas čaka čudovit dan v naravi. S pohodniškimi palicami in nahrbtniki smo se podali na pot.

Počasi, korak za korakom, smo premagovali višinske metre in prečkali različne vrste terenov. Sončno vreme nam je narisalo nasmeh na obraze, saj smo se lahko ves čas občudovali vrhove, ki so se dvigali nad nami. Občudovali smo Kukovo špico, Triglav, Špik in številne druge markantne vrhove, ki so se dvigali iz prelepega alpskega okolja.

Na vrhu Vrtaškega Slemena smo se počutili, kot da smo osvojili nekaj velikega. Panoramski razgledi so nam vzeli dih, s pogledom na okoliške gore in doline pa smo se zavedali, kako majhni smo v primerjavi z veličino narave. Fotografirali smo se, delili vtise in uživali v trenutku popolne sreče.

Pot navzdol nas je vodila tudi do sosednjega dvatisočaka, Votlega Slemena, ki ga nismo mogli spregledati. Kljub utrujenosti smo bili vsi navdušeni nad premaganimi ovirami in novimi razgledi, ki so se odpirali pred nami.

Še zadnji vzpon nas je čakal na Vrtaški vrh, kjer smo se dodatno preizkusili v hoji po brezpotju. Sestop z vrha nas je vodil skozi ruševje in drevesa, kar je bila odlična priložnost za pridobivanje novih izkušenj.

Po tem napornem, a izjemno zadovoljivem pohodu smo si privoščili zaslužen oddih ob pastirski koči. Obrok in osvežilna pijača so nas hitro povrnili v življenje, hkrati pa smo se veselili tudi analize izleta, ki smo jo opravili v Mojstrani. Tam smo se zbrali in si izmenjali vtise, opazke ter izkušnje. Tam sta nas razveselili Katja in Jasna, ki sta nam pripravili prijetno presenečenje. Večina pohodnikov nas je odhajala z občutkom izpolnjenosti in navdušenja, le Klemen je bil nekoliko razočaran, saj je grenko spoznal, da najboljši sosed vendarle ni vedno najboljši.

Zahvala gre nedvomno organizatorju Alešu, ki je poskrbel za vse podrobnosti in dobro pripravil potek izleta, ter vodniku Andreju, ki nas je varno vodil skozi zahtevne terene. Brez njune predanosti in truda izlet ne bi bil tako uspešen.

Planinski pohod na Vrtaško Sleme je bil nepozaben dogodek, ki nas je povezal in napolnil z novimi močmi ter spomini. Se že veselimo prihodnjih podvigov in skupnih doživetij v naravi.

Avtor: Jernej U.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem