Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Spomladansko zimska tura na Galetovec

  • Objavljeno: 06. mar 2023 ob 10:20
  • Avtor: Skrbnik

Tokratna lahka tura nas je pripeljala v Bohinjsko Belo, kjer smo se na parkirišču nasproti cerkve zbrali za turo na Galetovec, ki se nahaja na obrobju Pokljuške planote.


 
V prelepem sončnem vremenu se nas je na izhodišču  zbralo kar 18 pohodnikov in v počasnem tempu smo se odpravili skozi vas in proti plezališču Iglica.


 
Ko smo prišli do vznožja Iglice smo si najprej ogledali slap in plezališče ter res impozantno steno nad hišami, potem pa se napotili proti lestvam v steni in se eden po eden povzpeli na vrh Iglice, kjer so nas pričakali prelepi razgledi na Bohinjsko Belo in dolino.


 
Po zaužitih prvih razgledih smo se odpravili na pot mimo Slamnikov in se v zmernem tempu povzpeli do planine Bela, vmes pa smo z višinci tudi zamenjali podlago hoje iz blata in listja zakorakali na sneg.

Pot ob gozdu čez planino je hitro minila in dosegli smo razgledni vrh 1265 m visokega Galetovca ter dobili prelep razgled na Bled in Blejsko jezero, večino Gorenjske ter seveda vse lepote v sneg odetih Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp.


 
Razgledom je sledila pavza za okrepčilo in kavo ter obligatorno skupinsko fotografiranje, tokrat ne samo skupinske, ampak tudi deljeno po spolih, ženska za 8. marec in moška za 40 mučenikov.


 
Nato smo se po nasprotni poti spustili proti Bohinjski Beli in se po krožni poti, v dveh urah, vrnili na izhodišče ture. Tam se malo pokramljali in se nato odpravili vsak na svojo pot.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem