Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Planinska in kulinarična dogodivščina - Trdinov vrh

  • Objavljeno: 27. mar 2022 ob 20:13
  • Avtor: Skrbnik

Kranjski gamsi imamo radi dobre stvari. Dobre ture, dobro družbo, pa seveda tudi dobro jedačo in pijačo. Tokrat smo združili prijetno z okusnim in turo na Trdinov vrh dopolnili z Dolenjskimi kulinaričnimi poslasticami Kmetijskega turizma Gorišek in Kmetije Karlovček.

Jutro se je začelo v soju sonca, saj je to že nežno božalo naša lica med debli gozda, skozi katerega je vodila tokratna pot. Nekaj malega je k temu pripomogla tudi ne tako zgodnja ura zbora, a pustimo podrobnosti. Mogoče celo preveč “zadekani” smo odrinili proti vrhu. Pot se je vzpenjala postopoma in konstantno, tako da večjega napora ni bilo občutiti, vsekakor pa brez kapljice potu sem in tja ni šlo.

Prebujajoča narava v vsej lepoti in svežini, pa dobra družba in razgreti pogovori o tem in onem so nas dodobra zamotili, zakar smo se hitro znašli “Pri Gospodični”, približno na polovici poti, kjer smo se osvežili pri izviru in malo predahnili.

Hop po stopnicah in naprej proti vrhu smo uživali v vedno večji količini dopoldanskega sonca. Par korenin kasneje pa smo že ugledali oddajni stolp, ki kraljuje na Trdinovem vrhu. Sedaj že orošena čela so se zagnala skoraj v dir in premagala tudi zadnje klančine, ki so nas ločevale od cilja, kjer smo ponovno predahnili, poklepetali, si ogledali okoliške stavbe in posebnosti, nekateri pa smo zlezli tudi na vrh opazovalnega stolpa, kjer sicer nismo imeli nekega razgleda, smo pa ponosno pridobili še par višinskim metrov.

Sledil je kar uren spust v dolino. Prva postojanka je bila ponovno “Pri Gospodični”, kjer smo se osvežili s pijačo. Po hitrem postanku je sledil še hitrejši spust, nato pa premik do prve kulinarične destinacije - Kmetijski turizem Gorišek. Tam smo si privoščili pravi “obed” in zadovoljili potrtebe po jedači in pijači. Nato pa je sledil še en premik, tokrat do Kmetije Karlovček, kjer smo v dobri družbi spoznavali njihove pridelke, za katere smo imeli tudi možnost nakupa.

Vse po vrsti, tura, družba in dobrote, je bilo "za prste obliznit", domov pa nismo odšli praznih rok. Na tem mestu še zahvala za fotografije, tokrat sta jih prispevala Andrej in Marijeti. Posebna zahvala tudi Matiji, ki nam je pričaral tako prijetno Dolenjsko dogodivščino. Pa seveda na koncu ne pozabite še pogledati video vrtisa. Na več takih tur, sploh s takšno družbo v malhi; "z goró naprej!"

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem