Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Ženiklovc, Storžec in občni zbor

  • Objavljeno: 24. okt 2022 ob 11:38
  • Avtor: Skrbnik

V soboto je bil na sporedu občni zbor in zaključek programa LNT 2022 v domu pod Storžičem. Ker pa smo seveda planinsko društvo, smo izkoristili dan in se pred tem odpravili še malo po okoliških gorah.

Prva ekipa se je zbrala na izhodišču v Grahovšah, kjer se nam je pridružil tudi del ekipe Cherahiking, ki tudi niso »s cukra« in skupaj smo krenili na pot s ciljem na Ženiklovcu (Veliki Javornik).

Čeprav nas je po poti ves čas spremljaj dež, nas to ni ustavilo. Ta hitri so obiskali še kočo pr' Zdravc, kjer so se malo pogreli, ta bolj počasni del skupine pa je odšel direktno proti planini Javornik in na vrh Ženiklovca.

Sledil je še sestop proti domu pod Storžičem. Ravno ob prihodu v dom se je dež okrepil, mi pa smo se poskrili na toplo, kjer nas je že čakala druga »ta gajstna« ekipa, ki pa je dan začela še bolj zgodaj in se podala skozi Žrelo na vrh Storžca. Turo so kljub deževnemu vremenu in s tem povečani težavnosti poti, uspešno in varno zaključili.


 
Ko smo se odžejali in pogreli se nam je pridružilo še nekaj naših članov, zato smo se kar lotili uradnega dela in izpeljali letošnji občni zbor in zaključek programa LNT. Predelali smo stvari za nazaj in za naprej, ter podelili priznanja za udeležence LNT 2022 in tudi plakete za najbolj pridne člane društva.

Po končanih uradnih stvareh smo se prestavili v gostinski del doma, kjer smo se podprli z dobrim ričetom, se še malo podružili in s tem tudi končali deževno, a kljub temu lepo soboto v objemu gora in dobre družbe.
 
Se vidimo kmalu spet kje v gorah.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem