Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Na Šijo na gostijo

  • Objavljeno: 03. dec 2022 ob 19:29
  • Avtor: Skrbnik

Ker je december čas za druženje, smo ga tudi mi začeli v tem stilu in sicer z lahko zimsko turo do Taborniškega doma Šija, kjer je oskrbnik Miha poskrbel za razvajanje naših brbončic.

Zbrali smo se na parkirišču pod kmetijo Matizovec, kjer smo preverili ali naši nahrbtniki vsebujejo vse potrebno za zimsko turo, nato pa židane volje zagrizli v klanec.

Snega je bilo na začetku bolj za vzorec, vseeno pa ravno toliko, da smo se hoji po blatu ognili. Po nekaj tihih začetnih minutah ogrevanja so stekli tudi jeziki tako, da je tudi pot naprej hitreje minevala ob kramljanju.

Ko smo dosegli pašno ograjo smo si vzeli nekaj minut za počitek in kak požirek, dva. Tukaj je bilo na poti snega že več. Končno so prišli naši zimski gojzarji, prvič to sezono, na svoj račun ter so temu primerno zagrizli v pot, ki nas je vodila naprej proti Kofcam.

Pod Kofcami smo ob rahlem sneženju zavili rahlo desno, na pot proti planini Šija, ki po zadnjem sneženju še ni bila uhojena tako, da smo na nekaj mestih naredili novo gaz. Snežna odeja na tej poti je bila na mestih visoka tudi do 30 cm, kar nam je predstavljalo čisti užitek.

Ob uživanju v snegu in klepetu smo se kaj kmalu znašli pred vrati TD Šija, kjer nas je prijazno sprejel Miha in nas povabil v dom na toplo. Po aperitivu in toplih napitkih pa se je začelo razvajanje naših brbončic in druženje ob topli peči.

Miha je res dodobra poskrbel, da smo uživali v okusni, domači hrani. Naša kulinarična pustolovščina in druženje v domu sta se kar zavlekla, kajti Miha nas je presenečal z vedno novimi, domačimi jedmi in okusi.

Tako smo poleg klasičnih lahko okušali tudi nove variante domačih štrukljev, kot so npr. ajdovi štruklji s fižolom in rukolo, ter ajdovi štruklji s tepkami, suhim sadjem in karamelo... No, za kaj več bo pa treba kar na obisk k Mihu.

Po nekaj urah druženja in kulinaričnih užitkov smo se morali posloviti in odpraviti v dolino. Sestopili smo po isti poti mimo Kofc nazaj do Matizovca. Vsi zadovoljni in siti smo se na parkirišču poslovili in s tem zaključili res lep zimski dan.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem