Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Potep po grebenu Čavna

  • Objavljeno: 23. apr 2023 ob 18:35
  • Avtor: Skrbnik

Naša tokratna tura nas je vodila na Primorsko, na rob Trnovskega gozda v kraj Predmeja, kjer je bilo izhodišče naše ture.

Zbrali smo se v lepem številu in se spoznali z novimi člani/cami društva, se pripravili na turo in jo pričeli z razgibanim vzponom proti Koči Antona Bavčerja na Čavnu.

Pot proti prvemu današnjemu ciju nas je peljala večinoma po razgibanem in gozdnem ternu, tako, da je bil vzpon po senci kar prijeten medtem, ko so se temperature dvigovale. Po zmerni hoji po tipičnem primorskem gozdu smo dosegli prvo razgledno točko s katere smo imeli celovit pogled na Vipavsko dolino.

Po razgledih nas je čakala smo še kratka pot do koče mimo katere smo se pa samo sprehodili in se začeli spuščati proti prvemu razgledniku Kuclju. Po kratkem spustu in ne preveč težavnem vzponu smo dokaj hitro dosegil Kucelj. Na vrhu smo v sončnem vremenu in brezvetrju imeli razgled vse do Piranskega zaliva ter Italijo na eni strani in na oba Modrasovca ter Golake na drugi.

Po skupinskem fotografiranju smo se odpravili nazaj proti koči Antona Bavčerja in se zopet mimo nje odpravili na naslednja dva cilja.

Prvo na Mali Modrasovec na katerem je oddajnik zaradi poraščenosti z gozdom pa ni razgleda, zato smo se po kratkem postanku napotili proti višjemu od Modrasevcev, tam pa smo bili nagrajeni z lepimi razgledi proti Alpam, ker je razgled samo na severovzhodno stran.

Z Modrasovca smo se spustili nazaj proti koči in ker gre v tretje rado smo se ustavili pri njej na zunanji terasi. Deležni smo bili toplega sprejema najemnika, ki svoje delo zelo dobro obvlada, kljub polnim mizam dela z nasmeškom in z vsakim gostom vzpostavi prijeten dialog.

Ob pijači in pri nekaterih ob hrani (Čavenski štrukeljci) smo strnili utrinke iz ture in se potem v zmernem tempu spustili nazaj proti izhodišču, kjer smo zaključili turo se poslovili in razkropili po Sloveniji, kajti mi smo Kranjski gamsi, vseslovensko planinsko društvo :)

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem