Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Po globokem na Debelega

  • Objavljeno: 11. nov 2023 ob 20:42
  • Avtor: Skrbnik

Vreme je vsekakor najbolj pomemben dejavnik pri planiranju ture, zato smo imeli nekaj žezel v ognju za tokratno soboto. Napoved na izbrani lokaciji, 30 - 40 cm snega čez noč :) Ok, velja, gremo.

Ker so dnevi že kratki, odrinemo z Rudnega polja še pred osmo, seveda je to že prepozno za kaj konkretnejšega ampak za našo turo, ravno prav. Podamo se na pot, ki vodi proti Viševniku po smučišču. Tu so bile klasično že vidne stopinje v snegu (sončni vzhodi ipd.).

Na razpotju pri Zlati vodi smo zapustili "turistično pot" in nadaljevali desno proti Kačjemu robu. Kot pričakovano, tu ni bilo stopinj tako da so naši člani lahko povadili orientacijo in iskanje prehodov.

Po manjšem "nepotrebnem", a zabavnemu obvozu, je zadeva stekla kot je treba. Kmalu smo bili na severni strani Viševnika, prečili Srenjsko jezerce, ter nadaljevali našo gaz proti izbranemu cilju.

Med Draškim robom in Velikem Selišnikom smo še malo potrenirali iskanje najboljših prehodov in orientacijo pozimi. Ker izkušnje in znanje očitno so, smo se kmalu znašli pod našim izbranim vrhom, Debeli vrh.

Nanj naj bi sicer vodila neka stezica (glede na aplikacije;), ki jo v danih razmerah nismo našli, zato smo uporabili gorniško znanje in izkušnje, ter jo mahnili navkreber, po strmem,  neporaščenem labirintu. Ker se je sonce že lepo uprlo na podlago, je bil ta del kar "zabaven".

Na vrhu razgledi "za znoret". Sestopili smo seveda spet po celem snegu, delali gaz, in sicer v smeri Mrežc. Pod Mrežcami smo se razdelili, nekaj na vrh, nekaj proti Blejski koči.

Na Mrežce smo odšli tisti, ki smo rabili malo "frgazar spucat". Tempo in pol :) Z vrha pa smo se potem kmalu odpravili proti Blejski koči, ker kafe je le kafe ;)

V Blejski koči, pa kot vedno, lep sprejem in ker smo imeli nalepko s seboj, smo kočo tokrat označili kot "Gamsom prijazno kočo". Vsi Gamsi vabljeni ;)

Od Blejske koče nas je čakalo še kar nekaj kilometrov nazaj do Rudnega polja, ampak za Gamse, to ni bil problem.

Na analizi predebatirali in ugotovili, da tudi, če smo padali do riti v sneg, je bilo vredno. Veliko bolje, kot pa, da bi dan presedeli na kavči.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem