Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Jesenska klasika, samo za nas

  • Objavljeno: 31. okt 2023 ob 15:58
  • Avtor: Skrbnik

Za pretekli konec tedna je bila planirana tura na Slemenovo špico, prvotno sicer iz NC Planica do Tamarja prek Grla na vrhter vrnitev čez Črne vode, a nam je vreme že med tednom naredilo skoraj križ čez turo, ker je bil v sredo podor terena proti Tamarju. Zato smo se odločili, da izpeljemo rezervno varianto od Erjavčeve koče na Vršiču do Slemenove špice.


 
Tako smo se zjutraj napotili, v muhastem vremenu, proti Vršiču. Ko smo prispeli do Erjavčeve koče smo se pripravili za odhod iz izhodišča, a glej ga zlomka, je dež pokazal svoje zobe. Ni nam bilo do hoje v dežju zato smo se namesto na pot odpravili v kočo na topel napitek in si s pogovorom krajšali čas ter spotoma opazovali vreme. Ko smo si po dobri uri in pol postavili skrajni rok za odhod ali vrnitev v dolino, nas je vreme uslišalo in lahko smo odrinili na pot.


 
Od koče smo šli najprej do prelaza Vršič po cesti, da smo se počasi ogreli in nato po markirani poti zavili proti Slemenovi špici. Pot ni bila posebno zahtevna, je pa bilo treba paziti na mokre korenine in skale, višje proti vrhu pa tudi na ostanke sodre, ki je pobelila teren, a pot je bila vseeno prijetna, kajti vseskozi smo spremljali igro vremena. Vreme nam je ustvarjalo lepe in zanimive prizore, dvigovanje in spuščanje meglic, preboj sonca skozi oblake in prečudovite barve narave.


 
Po dobri uri počasne hoje in opazovanja narave smo prišli do našega vrha in uživali v nevsakdanjih razgledih. Po skupinskem slikanju smo se počasi odpravili proti Vršiču in se odločili, da zaradi vremenskih razmer drugi vrh izpustimo (NŠG).

Dogovorili smo se, da raje še enkrat obiščemo Erjavčevo kočo in si privoščimo malico in analizo ture. Po dokajhitrem in varnem sestopu smo dosegli kočo ter se posvetili analizi, kjer smo se strinjali, da smo kljub pestremu vremenskemu dogajanju vseeno preživeli lep dan skupaj.

Avtor: Aleš T.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem