Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Čez Javorniški preval na občni zbor 2023

  • Objavljeno: 25. apr 2023 ob 07:37
  • Avtor: Skrbnik

Pretekli konec tedna je naše društvo pripravilo občni zbor za leto 2023. Do mesta zbora v Domu pod Storžičem so vodile tri napovedane poti, ena neposredno do doma po cesti, druga iz Grahovš in tretja, ki jo je ubrala naša skupina, iz Dola pri gostilni Kanonir v smeri Jezerskega.

Kar precejšnja skupina desetih udeleženk in udeležencev se je tako napotila na le redko obhojeno pot od izhodišča v Dolu preko Javorniškega prevala pa vse do doma. Dogodek je imel tudi dodaten pomen v tem, da je predstavljal ustanovitev Sekcije markacistov in prevzem dolžnosti skrbi za pot, ki smo jo opravili na tej turi.

Tekom poti nas je po licih božalo sonce in možnost smo imeli ujeti tudi kar nekaj »fotogeničnih« trenutkov. Zelo zanimiv je bil razgled vse do Koroške, ki je ujet v naslednji fotografiji. Videli pa smo tudi veliko znanilcev pomladi, breste, pa tudi Kitajsko kočo. Vreme se je na žalost po prečenju prevala malo obrnilo, a nič zato, dom ni bil več daleč, veter in oblaki pa gamsa in gamsovke ne motijo kaj prida.

Po prihodu v dom smo pokramljali z preostalimi udeleženci, nato pa smo se lotili uradnega dela. Ko je bil ta zaključen, smo se še pogostili in prijetno pokramljali o takšnih in drugačnih rečeh. Sledila je še skupinska fotografija pred odhodom, nato pa smo odrinili proti domu – eni do Grahovš, drugi pa proti Dolu.

Hvala vsem udeleženkam in udeležencem za prijetno turo, Klemnu, Karolini, Denisu in Tomažu pa čestitke ob ustanovitvi markacističnega odseka. Pa do naslednje dogodivščine, po besedah Neže:"Z goro naprej!"

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem