Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

300 kg užitka

  • Objavljeno: 29. avg 2020 ob 19:45
  • Avtor: Skrbnik

Današnji društveni dogodek je bil nekaj posebnega, namreč pomemben je bil volumen nahrbtnikov udeležencev v litrih in dogodek z oznako »Prijetno s koristnim«.
 
Za kakšen dogodek je šlo se sprašujete? Naj vam razložim.


 
Ker se koča Draga Karolina na Velikem Snežniku (1790 m) ne oskrbuje s pomočjo žičnice, ceste ali helikopterja, se vsaka stvar, od toaletnega papirja do drv, prinese na plečih planincev. Zato smo sklenili organizirati dogodek, kjer vsi udeleženci prinesemo s seboj nahrbtnike z največ kapacitete v litrih, ki jih imamo, naložimo čim več potrebnih stvari za kočo in jih odnesemo do nje.


 
Glede na dolžino ture smo se zbrali šele ob 9.00 (za nas kar pozno) pri Planinskem domu na Sviščakih. Zbralo se nas je 14 udeležencev, željnih prijetnega planinskega druženja. Ko smo se opremili, predvsem z velikimi nahrbtniki (čim bolj praznimi) smo krenili čez travnik proti parkirišču pri kapelici. Tu smo zavili s ceste in nadaljevali našo pot po kolovozu do Kapetanove bajte.


pri kapelici


pri Kapetanovi bajti
 
Pri Kapetanovi bajti smo si privoščili zelo kratek počitek, za odžejanje, nato pa urno stopili proti »obračališču«, kjer nas je, po predhodnem dogovoru z oskrbnikom koče Draga Karolina, čakal poln prtljažnik potrebnih stvari za oskrbo koče, poleg avta, pa še dva kupa drv, ki jih koča tudi nujno potrebuje.


na "Obračališču"
 
Predno smo si natovorili naše nahrbtnike, smo se podprli (sendviči, tablice, geli, pijača), da bo energije dovolj, za nošenje polno obteženih nahrbtnikov do koče.


polnimo nahrbtnike


prazno...


dodobra otovorjeni
 
V naše nahrbtnike je šlo prav vse iz prtljažnika avtomobila, plus veliko drv, ki smo si jih pripeli na vse možne lokacije na svojih nahrbtnikih. Polno obteženi smo začeli naš zadnji vzpon do koče. Začeli smo z lepim in počasnim tempom, da so se telesa privadila na obtežitev. Vreme je bilo tudi tokrat na naši strani, saj je bilo megleno in pihal je hladen veter tako, da nam ni bilo vroče in s tem tudi potrebe po postankih ne.
 
Brez postankov smo vsi prišli do koče Draga Karolina v slabih 40 minutah. Tu nas je prijazno sprejel oskrbnik, mi pa smo iztovorili svoje nahrbtnike, drva zunaj, hrano in pijačo pa v kočo na mizo. Oskrbnik je dejal, da smo prinesli skoraj 300 kg stvari, plus neznano količino drv :)


miza je komaj zdržala vse

Po prijazni dobrodošlici smo se usedli v sosednjo sobo, malo pojedli, popili in se podružili, nato skočili še na sam vrh na obvezno slikanje, kjer je pihalo »kot pri norcih« nakar je bil že čas za sestop.


dobro nas je prepihalo na vrhu
 
Sestopili smo ekspresno hitro, kajti nahrbtniki so bili peresno lahki napram tistim, ki smo jih nosili prej :) Pri Planinskem domu na Sviščakih smo si privoščili še nekaj druženja ob kavi, nato pa krenili vsak v svoj konec Slovenije.


zaključek pri domu na Sviščakih
 
Res lep dan, poln dobrega druženja in zadovoljstva. Moram pohvaliti prav vse udeležence, ker smo se skupaj res potrudili in oskrbeli kočo, kolikor smo le mogli.

Takšne dogodke bomo vsekakor še ponovili. Do naslednjič...

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem