Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Završnik z mladimi planinci

  • Objavljeno: 19. okt 2019 ob 19:07
  • Avtor: Bojan M.

Danes sem se, kot pomočnik vodnika, udeležil prekrasnega pohoda v organizaciji MO PD Tržič pod vodenjem Vodnika PZS Stanka Koblarja.

Kar lepo število udeležencev se nas je zbralo pred OŠ Tržič ob 8i uri. Vremenska napoved nam ni bila ravno naklonjena, zato se je vodja pohoda odločil, da pohod malo skrajšamo in pri sestopu izpustimo prvotno planiran Počivav.


Pot po cesti proti Podljubelju

Pot je potekala od OŠ Tržič, nato po poti Pod gradom v smeri Podljubelja, malo po cesti, nakar smo zavili na lepo označeno planinsko pot, ki vodi proti Završnik-u.

 


Malo pred kmetijo

Vreme je vzdržalo in po uri in pol hoje po lepo urejeni, prečni poti, dosežemo naš cilj Završnik, kjer nas na kmetiji lepo sprejmejo in postrežejo tudi z odlično domačo zaseko in kavo.


Pri kmetiji


Skupinka slika pred odhodom (vir: PD Tržič)

Ko smo se odpočili, okrepčali in odžejali smo naredili še skupinsko sliko, se poslovili in odšli proti makadamski cesti. Po nekaj minutah hoje smo zavili desno na pot čez rob in mimo Velikega vrha (968m) ter Kamneka (873m) sestopili do izhodišča.


Pot po robu in mimo Velikega vrha

To, da se pohod malo skrajša, se je na koncu izkazalo za zelo dobro odločitev, kajti deževati je začelo ravno, ko smo se vrnili na izhodišče.


Pogled na Počivav, ki smo ga izpustili

Današnji pohod je bil zelo lep, dobro organiziran in voden, meni osebno pa je bilo največje veselje gledati našo novo generacijo planincev, kako uživa v lepotah naših gora in druženju brez ekranov in elektronike.

Skratka, kljub muhastemu vremenu, prekrasen dan.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem