Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Kralj Karavank

  • Objavljeno: 12. feb 2023 ob 14:25
  • Avtor: Skrbnik

Na lepih -7° C smo pognali mrzlo kri po žilah in se od ledenega Završniškega jezera podali proti Stolu. Pri samem zgodnjem in mrzlem  štartu se vedno vprašaš zakaj je to potrebno?

Razlog za vse to je ponavadi nagrada na vrhu prelepega Stola, ki nas je nagradil z prelepimi razgledi.


 
Po sami poti smo lahko opazovali prelepe igre narave od lepih oblik v snegu pa celo do sproženih plazov. A brez skrbi, bili ste v varnih rokah, vodnik-i običajno preračunavajo vsak korak poti.


 
Ob intenzivnih debatah nam je pot do vrha hitro minila klub uporabi derez in cepinov. Izrazito poganjanje v vertikalo se je tokrat splačala, saj je hoja bila varna glede na razmere.


 
Pričakovali smo tudi družbo drugih planincev, ki jih pa žal ni bilo ,verjetno je razlog daljše poti v zimskih razmerah. Do vrha smo premagali 1600 višinskih metrov. Kar je zgolj 200 višincev manj kakor obisk Triglava. Glede na statistiko vsekakor zaslužena malica pri koči na Stolu.


 
Po prijetnem okrepčilu na soncu smo pot nadaljevali v dolino, ki je na začetku bila prav prijetna. Kasneje 2 km pred kočo Valvazor so na svoj račun prišli luknjači. Ob obisku koče se je vsak dopolnil z svojimi primanklaji, ki so bili zelo različno od enolončnice, piva, radlerja do samo cigareta.


 
Ko smo štartali od Valvazorjeve koče proti avtomobilom smo imeli v glavah že izklopljene nevarnosti. Izkazalo pa se je, da led po potki bolj drsi kakor da smo na rekreaciji drsanja.Še statistika:
14.04 km
1700m višinske razlike
Skupaj 9:33h
3824 kalorij
 
Se vidimo na naslednj turi.

Avtor poročila: Blaž G.

Še video posnetek čudovitega dne:

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem