Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Spontana ideja in beséda je dála besédo

  • Objavljeno: 24. apr 2024 ob 18:08
  • Avtor: Skrbnik

»Spontana ideja in beséda je dála besédo«. Tako nekako je lahko opisati spontano akcijo odseka markacistov PD Kranjski gamsi ter Mladinske komisije*.

V soboto 20. 4. 2024, smo v sklopu dogodkov Mladinske komisije izvedli delovno akcijo na delu planinske poti Kanonir – Javorniški preval. Pod okriljem markacistov društva Tomaža, Karoline in Klemna so mladi izkusili delo markacistov.

Čeprav vremenska napoved ni napovedovala sončnega in toplega vremena, se je akcije udeležilo kar 6 mladih. Skozi celotno akcijo, kjer smo s skupnimi močmi čistili vegetacijo na poti, markirali, ter postavili stopnice (Tomaž mojster!) in smo markacisti mladim skušali predstaviti delo markacistov. Čeprav nas je, na približno sredi poti, snežna ploha odgnala v dolino. Na koncu smo se strinjali, da je bila delovna akcija uspešna, kjer smo se tako markacisti, kot sami udeleženci veliko novega naučili.

Odsek, za katerega bi povprečen pohodnik potreboval približno 50 min, smo udeleženci akcije (skupno 9) potrebovali kar 5 ur.

 

* Mladinska komisija (MK PZS) je prostovoljna nacionalna mladinska organizacija, ki povezuje mladinske odseke planinskih društev, ki so člani Planinske zveze Slovenije in deluje v javnem interesu v mladinskem sektorju. Skrbi za najmlajšo planinsko populacijo in mladino vse do 29. leta starosti. Njene aktivnosti se kažejo na področij, kot so: planinski tabori, orientacija, izobraževanja za mlade in delo z mladimi, najrazličnejše družabnosti, itd. Njeni začetki sežejo za čas Skalašev (od 1921).

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem