Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Sprejeti ukrepi v PD Kranjski gamsi

  • Objavljeno: 13. mar 2020 ob 08:03
  • Avtor: Skrbnik

Zaradi razglašene epidemije v Sloveniji in ker smo družbeno odgovorno društvo, smo tudi v PD Kranjski gamsi sprejeli ukrep oz. preventivno dejanje in sicer, da se vse aktivnosti društva do 29.3.2020 prestavijo oz. odpovedo.

Svetujemo vam, da se v tem času držite navodil pristojnih služb, da skupaj omejimo oz. zaustavimo širjenje korona virusa. Glede obiska gora, v času razglašene epidemije, pa je misli lepo strnil Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije in alpinistični inštruktor:

"Strinjam se, da je najslabše sedeti doma in da je gibanje v naravi zdravilo za vse nas. Vsekakor pa, če se imamo namen odpraviti v gore, pomislimo še na nekaj. V dneh, ko zdravstveni sistem deluje na najvišjih obratih, ko so zdravniki in medicinsko osebje po cele dneve obremenjeni, sistem zaščite in reševanja s polnimi obrati pripravlja teren, s katerim bo obvladoval morebitni najhujše; se ustavite in za trenutek pomislite.

Ja, bom šel v hribe, gore, brege... ampak bom premislil, kje so moje meje in stopil štiri korake nazaj. Najmanj kar si v teh dneh želimo, so nesreče v gorah, ki bodo dodatno obremenile tako reševalni kot medicinski del in že tako obremenjene možnosti nujnih prevozov, po cesti in zraku; in s tem morda nekomu vzele možnost dihanja, ker se bo treba odločati med njim ali njim."

Ostanite zdravi in se vidimo kmalu, gore nas bodo, kot vedno, počakale.

Lep planinski pozdrav,
Bojan Mohar
predsednik

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem