Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Sj nismo s cukra

  • Objavljeno: 07. maj 2022 ob 18:26
  • Avtor: Skrbnik

Neobetavna vremenska napoved je pripomogla h kar nekaj odpovedi pri udeležbi na današnjem društvenem dogodku, ampak 8 članov se nas pa vseeno ni dalo saj, kot pravi rek, »Nismo s cukra« oz. zakaj plačevati za opremo, če jo nikoli ne uporabimo?


Na izhodišču

Dobili smo se nekaj minut pred sedmo na parkirišču Srednji Vrh, se opremili za dež in v rahlem nalivu, točno ob sedmih veselo krenili proti našemu današnjemu vrhu, Trupejevo poldne (1931 m). Kmalu za hišami smo zavili desno, na kolovoz mimo Male Doline in naprej proti potoku Jerman.

Kolovoz nas je ob pomirjajočih kapljah dežja in šumenju potoka vodil vedno višje na prvo jaso, kjer smo ob koči naredili kratek okrepčilni postanek (rožnata kravica :).

Po okrepčilu smo nadaljevali proti lovski koči Železnica, kjer smo se na hitro odžejali in pregledali teren za naprej, kajti tukaj je na osojnih legah in v dolinici še kar nekaj snega.

Ocena vodnika je bila, da nekaj korakov po snegu, nas pa že ne bo ustavilo, sploh ker ni bilo možnosti nevarnega zdrsa, zato smo ob in tudi po snežnih zaplatah suvereno napredovali do sedla med Trupejevim poldnem in Lepim vrhom.

Na sedlu nas je pričakalo nekaj vetra in tudi temperature niso bile veliko nad ničlo zato smo se kar hitro podali proti samemu vrhu. Strma pot je bila pričakovano blatna, zato suveren korak ni bil odveč.


Na vrhu

Kaj kmalu smo se znašli na samem vrhu, kjer nas je za nagrado lepo »zalivalo«. Na hitro smo si vzeli čas za skupinsko slikanje ter se ob vetru, dežju in vidljivosti nekaj metrov, kar hitro odločili sestopiti. Pri sestopu smo kot po navadi, bili zelo previdni, to se je obrestovalo z varno vrnitvijo (s samo enim ulovljenim zajčkom) do naših jeklenih konjičkov.


Analiza ture

Na parkirišču smo se preoblekli v »suhe cunje« potem pa hitro krenili na toplo in na analizo ture. Na analizi smo vsi samo potrdili, da nam je tura kljub slabšemu vremenu, ponudila veliko užitkov, novih znanj, izkušenj ter predvsem, da nas je napolnila z dobro energijo. Po tej globoki analizi smo se poslovili v upanju, da se čim prej spet snidemo tam, kjer smo najraje.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem