Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Sveže informacije glede vstopa v PZS

  • Objavljeno: 28. jan 2020 ob 16:11
  • Avtor: Skrbnik

Naše društvo izpolnjuje vse zahteve, navedene v Statutu Planinske zveze Slovenije (PZS), za včlanitev novega društva, zato smo v decembru 2019 poslali prošnjo za vstop v PZS. Na 7. seji Meddruštvenega odbora planinskih društev Gorenjske, ki je potekala v torek, 21. januarja 2020, katere se je udeležil tudi naš predsednik, smo pridobili tudi pozitivno mnenje za vstop v PZS.

Prilagamo del sklepa pod 4. točko iz zapisnika 7. seje MDO PD Gorenjske:
MDO PD Gorenjske predlaga, da se Planinsko društvo Kranjski gamsi vključi v PZS.

Našo prošnjo za vstop v PZS so obravnavali na 9. seji upravnega odbora Planinske zveze Slovenije (UO PZS), ki je potekala v četrtek, 23. januarja 2020, v prostorih PZS. Za nas je bila predvsem pomembna 11. točka na dnevnem redu (Včlanjevanje novih društev in izbris neaktivnih društev).

Pri obravnavi omenjene točke dnevnega reda je Miro Eržen, podpredsednik PZS, povedal, da sta dve planinski društvi pripravljeni vključiti dejavnost PD Kranjski gamsi v ustrezen odsek. Zato je predsednik Jože Rovan predlagal, da to točko dnevnega reda UO PZS obravnava na naslednji seji, ki bo 12. 3. 2020. Njegov predlog je bil z večino glasov sprejet.

Več o 9. seji UO PZS si lahko preberete tukaj.

Če povzamemo, o našem dejanskem vstopu v PZS niso odločali, ampak nas želijo vključiti v drugo društvo, to pa nikoli ni bil naš namen oz. naša prošnja.

To, da smo slabo leto nazaj registrirali društvo, izpeljali program, razvili lasten in unikaten planinski spletni sistem in se predvsem družili in uživali v naših prelepih gorah, ni naključje oz. trenutek slabosti, ampak zavestna odločitev, da želimo postati in ostati samostojno društvo.

Namen imamo odprtje odsekov (odsek VGN, odsek Markacistov, Vodniški odsek, AO) za katere imamo pripravljen kader za izobraževanje, vendar je za to potrebno članstvo v PZS, kar pomeni, da preložitev odločanja o našem vstopu v PZS ne deluje pozitivno na to poglavje.

Mi smo večkrat poudarili (in tudi dokazali), da smo vedno pripravljeni sodelovati in pomagati vsem društvom, vendar na društveni ravni, kajti mi smo samostojno, vseslovensko društvo, ki izpolnjuje vse zahteve za vstop v PZS.

Za zaključek lahko sporočimo vsem članom in tistim, ki čakate na naš vstop v PZS, da nam ne preostane drugega, kot da vztrajamo na svoji poti, se izobražujemo, obiskujemo še naprej naše prelepe gore in počakamo na (upajmo, glede na izpolnjene zahteve, pozitivno) odločitev glede sprejema PD Kranjski gamsi v PZS na seji UO PZS 12. 3. 2020.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem