Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Čudovita tura za zaključek sezone 2023

  • Objavljeno: 30. dec 2023 ob 19:40
  • Avtor: Skrbnik

Naš zadnji letošnji planinski izlet z društvom PD Kranjski gamsi je bil poln posebnih trenutkov.

Začeli smo ga v idilični Bohinjski Bistrici na parkirišču pri vhodu v Bohinjski železniški predor. Naša Jasna, navdušena nad železnicami, je izkoristila priložnost in si ogledala Bohinjsko progo. S parkirišča smo se podali na pot proti Orožnovi koči. Ta koča stoji na mestu prve slovenske planinske koče, kar ji daje poseben pomen.

Pot nas je vodila mimo smučišča in v začetku je bila nekoliko zahtevnejša zaradi poledenele, spolzke in blatne poti. Vendar smo se, ko smo se povzpeli višje, srečali z lažjo hojo. Vreme je bilo kot nalašč za pohod – brez vetra, s čistim nebom, ki nam je razkrivalo očarljivo Črno prst in mogočni Triglav ter prenekatere gore Julijskih Alp.

Naš Jernej, utrujen od včerajšnjega vzpona na Kredarico, je vztrajal s počasnim tempom. Klemen je v društvu pridobil mnogo izkušenj in tokrat je uspešno premagoval sneg in led. Marijeta je navdušeno pripovedovala o branju planinske knjige in o pripravi na izpit za planinsko vodnico. Naš Denis je po poti pridno slikal in kasneje, tako kot običajno, organiziral album s fotografijami.

V Orožnovi koči smo bili toplo sprejeti. Koča je bila prijetno topla, hrana, ki smo jo dobili, pa odlična. Nekateri so uživali v mesni ali brezmesni joti, drugi v boranji, večina pa se je posladkala s skutinim zavitkom. Tomaž nas je presenetil s kavo.

Po krožni poti smo opravili 800 višinskih metrov vzpona in spusta, in to je bil več kot 50. vzpon v tem letu. Predsednik Bojan je bil vidno ponosen na našo uigrano ekipo.

Ob zaključku izleta smo si zaželeli še več varnih korakov in čudovitih doživetij v novem letu 2024. Naši izleti so bili več kot le hoja - so bili povezovanje ljudi s strastjo do narave in planinarjenja.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem