Nalagam

Prosimo, počakajte...

Blog
PD Kranjski gamsi

Ko ljubiš svet, svet ljubi tebe

  • Objavljeno: 13. jan 2024 ob 19:22
  • Avtor: Skrbnik

Za nami je dan, ki je bil ustvarjen za uživanje, druženje, ljubezen in čudovite razglede. Za našo drugo turo v letu 2024 smo izbrali pot, ki ponuja čudovite razglede, po gričih, ki niso oblegani.

V mrzlem jutru smo se zbrali na parkirišču v Sovodnju in krenili v smeri proti Bevkovemu vrhu. Ker je bilo kar "frišno" smo zavili iz poti in odšli kar naravnost na Ruparski grič, ki je bil že obsijan s soncem. Tukaj smo malo postali, odvrgli kak sloj ter nadaljevali proti Bevkovemu vrhu.

Nekaj časa nas je pot vodila po cesti, nato smo skrenili z nje in ubrali krajšo bližnjico tako, da smo ujeli pot po grebenu. Medtem ko so podplati veselo "hrustali" zamrznjene mini skulpture blata, smo se mi kratkočasili s pogovorom. Kmalu smo prišli na Bevkov vrh in se odpravili kar naprej do Slabetove kapelice, kjer smo naredili prvi postanek za polnjenje baterij.

Ko smo se naužili sonca ,smo nato krenili na pot, ki nas je vodila mimo Cerkljanskega Vrha naprej proti Kladju. V Kladju naletimo na prve ostanke Rapalske meje.

Pot nas je nekaj časa vodila po cesti proti Ermanovcu, nakar smo pri Laniščarju zavili levo na planinsko pot, ki nas je peljala mimo kaverne pod Vrhovcev gričem in naprej do koče na Ermanovcu.

Koča je odprta za vikende tako, da smo se šli pogret in okrepčat na toplo. Ko smo se okrepčali v prijazni koči, smo odrinili naprej proti Ermanovcu. Med potjo naletimo na kapelico z velikim zvonom, ki so ga seveda naši nadobudni fantje morali preizkusiti.

Od kapelice do vrha nas je ločilo le še kakih 10 min hoje.

Na vrhu Ermanovca nismo postali dolgo, kajti veter je bil dokaj neprijazen zato smo se spustili kar direktno po travnikih do spodnje ceste ter malo čez "drn in strn" do glavne ceste, ki nas je vodila nazaj v Sovodenj. Tu smo v bifeju naredili še obvezno analizo, se poslovili in zaželeli, da se spet čimprej srečamo.

Nazaj na seznam

Spletna stran PD Kranjski gamsi uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše možne spletne izkušnje.

Razumem